Jerry Söderqvist - En Pålitlig Besiktningsman för Svenska Besiktningshuset Intressenter AB

Blogg: Jerry Söderqvist - En Pålitlig Besiktningsman för Svenska Besiktningshuset Intressenter AB

Välkomna till Svenska Besiktningshuset Intressenter AB! Idag ska vi få följa med besiktningsman Jerry Söderqvist när han genomför en slutbesiktning av ett 600 kvm stort yttertak. Detta tak är en del av en bostadsrättsförening (BRF) som efter nästan 10 års diskussioner och strävan efter en lösning, äntligen har bestämt sig för att byta ut det gamla taket. För att säkerställa kvaliteten på det nya taket har BRF begärt att få använda sig av den erfarna besiktningsmannen Jerry Söderqvist från Svenska Besiktningshuset.

Historien bakom denna takomläggning är lång och präglad av olika åsikter och lösningar. Under sommaren 2022 drabbades BRF av tre stora takläckage under ett kraftigt skyfall. Dessa läckage resulterade i omfattande vattenskador i flera lägenheter och skador på lösöre. Efter detta traumatiska händelseförlopp samlade BRF till ett panikmöte och fattade beslutet att omedelbart byta ut taket. Det fanns ingen försäkring som täckte dessa takläckage, vilket gjorde situationen ännu mer ansträngd för föreningen.

Idag, våren 2023, är det nya yttertaket färdigställt och det är dags för slutbesiktning. Besiktningsman Jerry Söderqvist hälsade alla välkomna och inledde med att förklara hur själva besiktningsprocessen går till. Han betonade vikten av att noggrant granska arbetet för att säkerställa att alla detaljer uppfyller kraven och följer de givna materialanvisningarna och att beställaren fått vad han beställt.

Besiktningen av det 600 kvm stora yttertaket pågick under några timmar. Jerry Söderqvist noggrant undersökte taket och gick igenom samtliga dokument och specifikationer. Hans erfarenhet och skicklighet som besiktningsman blev tydlig när han systematiskt kontrollerade takets kvalitet och utförande.

Slutligen, efter att ha granskat varje aspekt av arbetet, kunde Jerry Söderqvist meddela att yttertaket godkändes utan några fel. Han kunde inte hitta några brister i utförandet och entreprenören hade följt materialanvisningarna på ett korrekt sätt. Detta var naturligtvis ett fantastiskt resultat för BRF och deras medlemmar som genom åren har kämpat med att komma till enighet om hur taket skulle underhållas eller bytas ut.

Besiktningsmannen Jerry Söderqvist och hans kompetens har spelat en avgörande roll i denna process. Hans noggranna och professionella arbete har gett BRF förtroendet att veta att taket är byggt enligt de högsta standarderna och kommer att hålla i många år framöver. Efter det traumatiska takläckaget har BRF funnit en lösning och känner sig nu trygg med det nya taket.

Vi är tacksamma för att vi har erfarna och skickliga besiktningsmän som Jerry Söderqvist vid Svenska Besiktningshuset Intressenter AB. Deras arbete är av yttersta vikt för att säkerställa säkerheten och kvaliteten på våra byggnader. I det här fallet har BRF fått ett nytt tak som kommer att skydda deras medlemmar och deras egendomar i många år framöver, och det är tack vare den professionella insatsen från Besiktningshuset.