Lediga besiktningstider omgående, sommaren 2011

Vi har lediga besiktningstider omgående på de orter vi är representerade i landet. Inom 24 timmar kan vi ordna fram besiktningstid till dig.

Välkommen

 

Drabbats av oseriösa hantverkare

Låt Byggfällan hjälpa dig

Byggfällan vill hjälpa dig som har drabbats av oseriösa hantverkare och hamnat i en svår situation. Ansök nu! 

Du kan välja att antingen ringa tipstelefonen 08-661 76 70 eller fylla i formuläret här.

Snö på taket

Snötäckta landskap gör att många köper hus som är ofullständigt besiktigade. "Det är en risk att köpa hus på vintern när det är mycket snö", säger Helena Olofsson som är bostadsexpert på Konsumentverket. Hela Sverige är täckt av snö. För den som går i husköpartankar innebär det stora risker då luckorna i besiktningsprotokollen är många. Det kan handla om tak, grund och paneler som lämnas helt eller delvis obesiktigade. 

Läs mer: Snö på taket

Besiktningshuset i Byggfällan

Besiktningshuset är nu aktuella i programserien Byggfällan i TV3 där vi utför skadebesiktningar på byggfusket.

Medverkande från Besiktningshuset är Carl-Jonas Nordensved, Anlitad Besiktningsman  TM

Besiktningshuset på TV i svt2

Svenska Besiktningshuset, Carl-Jonas Nordensved medverkar i SVT i programmet "dina frågor om dina pengar" den 1/12-09 kl 20:00

Klimatsmart
Alla pratar om klimathotet - men alldeles för få gör någonting åt det. Och det kan löna sig att vara klimatsmart på olika sätt: i villan, lägenheten, köket och tvättstugan.

Se över energiförbrukningen
Såväl den som har villa som den som bor i lägenhet kan dra ner väsentligt på sin energiförbrukning. Många hus läcker värme på grund av otillräcklig isolering, man eldar helt enkelt för kråkorna. Allt fler går över till bergvärme - men förbiser att anläggningen måste ses över regelbundet för att fungera på effektivast möjliga sätt. En droppande kran som tillåts fortsätta droppa kostar ungefär 600 kronor om året!

Tilläggsisolering av vind kräver att man gör en utredning av husets ventilationbehov.